В новините
 
06.05.2024 11:13
Търсене
 
 
05.10.2010
Благоустрояват Морската градина навръх 100-годишния й юбилей
Кметът на Бургас Димитър Николов даде старт за изпълнението на още два лота от проекта „Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в община Бургас”. За него бе спечелено финансиране в размер на 10 млн. лв. по Оперативна програма „Регионално развитие”. С днешната първа копка, направена в близост до Пантеона в Морската градина, започнаха строителните дейности за реализация на: Лот 3 - ''Благоустрояване и паркоустрояване на Приморски парк – Нова част, и възстановяване на декоративна стена „Стената на приказките” и водно огледало - Приморски парк, гр. Бургас”. Изпълнител е Консорциум „Щрабаг Изток 4”. Стойността на обекта е 3 465 770,82 лв. Срокът за изпълнение е 150 дни. Строителният надзор по проекта ще се изпълнява от фирма „Експертинвест” АД. Изпълнението му включва рехабилитация на 46 860 кв.м. асфалтови алеи и 2,96 дка. зелени площи, обновяване на парковата мебел, изграждане на система за видеонаблюдение, обособяване на 2 велоалеи и маршрут за хора с увреждания с хоризонтална маркировка.
01.09.2010
Арменците в Бургас - с фестивал от днес до 5 септември
Фестивал „Дни на арменските традиции и култура”се провежда за пръв път в Бургас в дните от 1 до 5 септември, предаде репортер на радио „Фокус”-Бургас. Над 100 арменци от цялата страна ще се включат във фестивала, организиран от сдружение „Единни арменци”. Във фестивала ще участват танцови състави от Бургас, София, Пловдив, Варна, Русе, Шумен, Сливен, Ямбол, Стара Загора. Има участие и от Видин, където арменците са 25 и двама от тях участват. Повечето от участниците във фестивала са самодейци. Сред тях има четири ансамбъла, три вокални групи и една театрална детска група. Фестивалът започва днес с музикално-поетична вечер с участието на д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет по здравеопазването и спорта, които от години се занимава с писане на поезия. Ще има среща-разговор с него в сградата на Областна управа от 19.00 часа
09.08.2010
Над 200 арт творби участват във форума за съвременно изкуство „Приятели на морето”
160 автора от цялата страна с общо 208 творби участват в тазгодишното издание на Националния конкурс за живопис, графика и скулптура „Приятели на морето”, организиран от Община Бургас, Дружеството на художниците и Бургаска художествена галерия „Петко Задгорски”. Възникнал преди повече от 40 години, това е един от най-престижните арт форуми в България, даващи възможност за изява на съвременните творци. Най-добрите произведения традиционно ще бъдат представени в изложба, която ще може да бъде видяна от жителите и гостите на Бургас от 21 август до 16 септември в Галерията на СБХ-Бургас и БХГ „П. Задгорски”. Вече са известни и имената на победителите в конкурса. Те бяха избрани миналата седмица след заседание на жури, съставено от видни български художницис председател Стоян Цанев.
23.03.2010
Първата ВиК Асоциация в Република България стартира работа в област Бургас
Всички ВиК съоръжения на територията на област Бургас, които до този момент са се управлявали от общини, от ВиК дружества, от държавата или частни фирми ще бъдат прехвърлени за управление на ВиК Асоциацията. Закона за водите предвижда дяловото участие на държавата в тази Асоциация да бъде 35 %, а останалите 65% да се разпределят между общините в областта. Разпределението се извършва на базата на населението в съответната община. За да може Асоциацията да взима решения е необходимо на лице да бъдат две предпоставки. Едната е преди всяко събрание областният управител, който по закон е председател на Асоциацията да съгласува позицията си с Министъра на околната среда и водите и Министъра на регионалното развитие и благоустройството, а представители на общините трябва да съгласуват позицията си по решенията, които се предлагат за взимане със съответните общински съвети. За да взима решения общото събрание на Асоциацията е необходимо процентното мнозинство от всички гласове да бъде ¾, това е и втората предпоставка.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |